روستای درسجین (معروف به ابیانه زنجان) از توابع شهرستان ابهر در فاصله ۱۵ کیلومتری از مرکز این شهرستان قرار گرفته است، این روستای زیبا از روستاهای هدف گردشگری استان زنجان محسوب می شود که پیشینه تاریخی آن به قبل از اسلام بر می گردد. بعضی از مورخین بنای آن را به کیخسرو پور سیاوش و داراب کیانی و بعضی به شاپور ذوالاکتاف نسبت می دهند، سرزمینی با این قدمت تاریخی می تواند تاریخ بسیار مفصلی داشته باشد.
در حال حاضر ۴۷۳ نفر در روستای درسجین ساکن هستند که نسبت به گذشته تفاوت چندانی ندارند، یکی از ویژگی های منحصر به فرد این روستا گویش و زبان بختیاری مردم است که در نوع خود بی نظیر است چرا که مردم زنجان بیشتر دارای گویش ترکی هستند.
روستای درسجین به دلیل استقرار در یک ناحیه کوهستانی با چشماندازهایی از مناظر و جلوههای زیبایی همراه است. ارتفاعات دربند و خلفسار به ویژه در فصل بهار از گلهای زیبای وحشی پوشیده میشوند و مناظر سرسبز و دلفریبی پدید میآورند.
جریان رودخانه درسجین از کنار روستا، موجبات شکلگیری باغها و مزارع اطراف آن را فراهم آورده و در فصول بهار و تابستان فضای بسیار زیبا و مسحور کنندهای به روستا میبخشد.
انواع گیاهان و گلهای دارویی از قبیل بابونه، گاوزبان، ختمی، پرسیاوشان، خاکشیر و انواع دیگر گلهای وحشی رنگارنگ دامنه کوههای اطراف روستا را میپوشانند و فضایی سرشار از عطرها و رنگهای متنوع را پدید میآورند. در پیرامون روستای درسجین حیواناتی از قبیل شغال، گرگ، روباه، خرگوش و انواع پرندگان بومی مانند کبک زندگی میکنند.
آثار تاریخی ارزشمندی نیز در روستای درسجین وجود دارد. بافت تاریخی، الگوی معماری روستایی، میدانگاه عمومی، برج و باروی کهن، بقایای قلعه قدیمی و مسجد قدیمی از جمله این آثار است که واحد ارزشهای گردشگری هستند.
از مهمترین انواع آیینها و رسمهای رایج روستا میتوان به چگونگی برگزاری عیدهای ملی و مذهبی و جشنهای عروسی اشاره کرد.
اعیاد ملی و مذهبی در مجموع مانند سایر نواحی روستایی زنجان برگزار میشوند. برگزاری مراسم عزاداریهای عمومی و خصوصی نیز در میان مردم روستا رواج دارد. عزاداریهای عمومی و عاشورای محرم و شبهای احیاء رمضان و یادبود درگذشت بزرگان دین برگزار میشود.
از انواع غذاهای محلی روستای درسجین میتوان به آبگوشت، کباب، آشها و انواع نان اشاره کرد.
صنایع دستی مردم روستای درسجین انواع فرش و جاجیم است.
گردشگران روستا میتوانند این محصولات را به عنوان سوغاتی، از فروشندگان محلی خریداری نمایند.
دسترسی: این روستا، با شهر ابهر ۱۳ کیلومتر فاصله دارد و دارای جادهای آسفالت است.

روستای درسجین